Ajankohtaista

Lämpökuvauskausi hitaasti, mutta varmasti käyntiin.

13.marraskuuta 2014

Ensimmäiset pakkaset ovat saavuttaneet Pirkanmaan ja lämpökuvauskausi on pikku hiljaa käynnistymässä. Nyt onkin hyvä hetki tutkia kiinteistösi ja laittaa se talvikuntoon ennen kovien pakkasten saapumista. Meiltä tutkimukset kaikkiin tarpeisiin niin 1- kuin 2-vaiheisena ja haluamallasi raporteilla tai ilman. Paikallistetaan samalla ilmanvuotoreitit ja estetään näin turha vedon tunne.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Tehdään yhdessä kodistasi lämmin, vedoton ja mukava asua. Samalla säästät myös sievoisen summan lämmityskustannuksista.

 

Kesätarjous tiiviysmittauksista ja ilmanvuotokohtien paikantamisesta

1.heinäkuuta 2013

Kesän kunniaksi Insinööritoimisto HPS kiinteistötutkimus tarjoaa asiakkailleen kaikki tiiviysmittaukset ja ilmanvuotoreittien paikallistamiset 10 prosentin alennuksella. Pyydä tarjous ja kuittaa etusi.

Yhdessä teemme asumisesta tervellisempää ja taloudellisempaa.

Rakennusten energiatodistus uudistui 1.6.2013

3.kesäkuuta 2013

Energiatodistus uudistui 1.6.2013. Uudistettu energiatodistus tuli pakolliseksi uudisrakentamisessa sekä kaikissa vuoden 1980 aikana tai sen jälkeen rakennetuissa pientaloissa niitä myydessä tai vuokratessa. Rivi- ja ketjutalot sekä liike- ja toimistorakennukset saivat siirtymäajan 1.7.2014 saakka, minkä jälkeen uudistettu energiatodistus tulee niihinkin pakolliseksi.

Mikäli kiinteistö on arvoltaan hyvin vähäinen, vuokra on pieni tai kohdetta ei esitellä julkisesti, energiatodistus voidaan laatia valmiin lomakkeen avulla niin kutsutun kevennetyn menettelyn kautta. Energiatodistusta ei tarvita muun muassa loma-asunnoille, suojelluille tai pienille, alle 50 m² kokoisille rakennuksille.

Mittaamalla ilmantiiveyden

Rakennuslainsäädäntö muuttui 1.7.2012

3.heinäkuuta 2012

Rakennusmääräykset uudistuivat 1. heinäkuuta 2012. Uusilla määräyksillä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta. Uusien määräysten pitäisi parantaa tehokkuutta jopa 20% verrattuna aiempiin määräyksiin. Uusissä määräyksissä ollaan keskitytty paljon rakennusten lämpöhäviöiden minimointiin. Lämpöhäviöt koostuu rakennuksen seinien, ovien, ikkunoiden, katon ja lattian sekä ilmanvaihdon yhteenlasketusta lämpöhäviöstä. Rakennuksen ilmanpitävyys onkin yksi tärkeimmistä osista rakennuksen energiaselvityksessä ja tasauslaskelmassa.

Jotta lämpöhäviöt saadaan kuriin, on rakentamisvaiheessa syytä panostaa rakennuksen ilmantiiveyteen. Mikäli tasauslaskennassa jonkin osa-alueen lämpöhäviö on suurempi kuin sen vertailuarvo niin tämän arvon heikennys on kompensoitava jollakin toisella osa-alueella. Koska valmiiseen taloon on hyvin vaikea enää lisätä esim. eristeiden määrää kompensoimaan heikkoa ilmantiiveyttä, suosittelemme rakennuksen tiiviyden mittaamista (ja lämpökuvausta) jo siinä vaiheessa, kun seinien ilmasulut on asennettu sekä muut ilmantiiveyteen vaikuttavat asiat, mutta seiniä ei ole kuitenkaan vielä levytetty. Tällöin mahdollisesti havaittavat ilmavuodot on vielä helppo korjata ilman suuria kustannuksia.

Investointi energiatehokkuuteen rakennusvaiheessa pienentää käytönaikaisia kuluja ja hillitsee asumiskustannusten nousua kun energian hinta luultavasti jatkaa nousuaan myös tulevaisuudessa.