Ilmoitusmenettely talotehtaille

Ilmoitusmenettely on talotehtaille ja talotoimittajille suunnattu ilmantiiveyden laadunvarmistusmenetelmä, jolla varmennetaan ja ilmoitetaan rakennuksen ilmanpitävyys menettelyn piiriin kuuluvissa talotyypeissä. Ilmoitusmenettely vaatii jokaisesta talotyypistä tiiviysmittauksien sarjan, tulosten laskennan sekä tulosten seurannan. Ilmoitusmenettely on yksi mahdollinen menettely rakennusten ilmanpitävyyden osoittamiseksi siten, että mittauksia ei tarvitse tehdä jokaisessa rakennuksessa, mutta aina on myös mahdollista toteuttaa kohdekohtainen ilmanvuotoluvun mittaus.

  Ilmoitusmenettely koostuu kolmesta osastat:

 • Tutkimus
 • Ulkopuolinen taho tekee ilmoitusmenettelyyn liittyvän tutkimuksen. Tutkimus sisältää vähintään kuuden rakennuksen ilmavuotoluvun mittaukset kustakin talotyypistä.

 • Ilmoitus
 • Tutkimuksen suorittanut taho tekee ilmoituksen. Tutkimuksessa mitattujen ilmavuotolukujen perusteella lasketaan kullekin talotyypille ilmoitettu ilmavuotoluku.

 • Seuranta
 • Talotoimittaja tai hänen valtuuttamansa taho tekee seurantamittaukset. Jos talotoimittaja tekee itse seurantamittaukset niin laadunvalvojana toimiva ulkopuolinen taho valitsee mitattavat kohtee sekä tekee niille tarkistusmittaksia. Talotyypin ilmanpitävyyden seuranta tapahtuu kolmen vuoden jaksoissa, minä aikana tulee mitata vähintään 3 kpl jokaisen talotyypin rakennuksista, jotka valmistuvat seurantajakson aikana.

Tiiviysmittausluokitus n50 ja q50
Tiiveysmittauspuhallin
HPS Kiinteistötutkimus

Lämpökuvaukset Tampereen ympäristössä sekä ympäri Hämettä:

 • Tampere - Kangasala - Lempäälä - Pirkkala - Valkeakoski - Ylöjärvi - Orivesi - Pälkäne - Nokia - Akaa - Hämeenkyrö - Ikaalinen
  Urjala - Vesilahti - Virrat - Juupajoki - Ruovesi - Luopioinen - Hämeenlinna - Sastamala - Hämeenkyrö