Toimenpiteet ennen lämpökuvausta

Hyvillä esitöillä varmistamme lämpökuvauksen onnistumisen.

Lämpökuvaus

Hyvin suoritetuilla esivalmisteluilla varmistat lämpökuvauksen onnistumisen ja luotettavan lopputuloksen

Ennen tutkimuspäivää:
  • Kuvattavien ulkoseinien vierellä tulisi olla vähintään 1 m vapaata tilaa kuvausta edeltävän vuorokauden aikana. 
  • Ikkunoiden edessä olevat verhot tulisi siirtää keskelle ikkunaa nippuun edellisenä päivänä.
  • Tilojen ilmastointi ja korvausilmanventtiilit voivat olla normaalissa käyttöasennossa.
  • On hyvä huolehtia ikkunat ja ovet ovat kiinni. Kuvauspäivänä ei saa tuulettaa tai poltta takkaa ennen kuin lämpökuvaus on suoritettu.
  • Lämmitysjärjestelmä saa olla normaalissa käyttötilanteessa.

Näillä toimenpiteillä varmistetaan esteetön näkyvyys kuvattaviin kohtiin ja varmistetaan RT-kortin 14-11239 mukaiset kuvausolosuhteet. Ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää, että kohde voidaan kuvata luotettavasti.

HUOM! Noudata kuitenkin ensisijaisesti ennen kuvausta saatua asukastiedoitetta tai kuvaajan kanssa sovittua ohjeistusta. Mikäli jokin asia jää askarruttamaan esitöissä niin ota yhteyttä suoraan lämpökuvaajaan. Yhteystiedot löytyvät mm. asukastiedoitteesta.

Yleensä suuria ja painavia kalusteita tai kiintokalusteita ei ole tarve siirtää pois, mikäli ei epäillä juuri siellä olevaa ongelmaa.

Lämpökuvaamalla ilmavuodot ja kylmäsillat esiin.
Ilmavuotojen paikannus Tampere
Ilmavuotojen paikannus

Alipaineisella lämpökuvauksella piilevät ilmavuodot esiin

Kun yhdistät normalissa ilmanpaineessa tehtyyn lämpökuvaukseen alipaineen niin saat ilmavuodot paremmin esiin. Esimerkiksi painovoimaisella ilmanvaihdolla rakennetussa talossa vallitsee yläosassa ylipaine, minkä vuoksi ilmavuotoja ei voida nähdä lämpökameralla. Tällöin rakennuksen yläosassa vallitseva ylipaine työntää kosteaa sisäilmaa yläpohjaan, missä se voi aiheuttaa kosteusvaurion sopivissa olosuhteissa.

www.ara.fi

Ara:lta avustusta kuntotutkimukseen ja perusparannuksen suunnitteluun

Ara:n Energia-avustus on toistaiseksi päättynyt, mutta Ara myöntää edelleen tukea mm. kuntotutkimuksiin ja perusparannusten suunnitteluun avustusta.

Ara:n avustus on tarkoitettu kosteus- ja mikrobivaurioituneiden sekä sisäilmaongelmaisten asuntojen ja asuinrakennusten kuntotutkimuksiin sekä tällaisten rakennusten perusparannuksen suunnittelukustannuksiin. Lue lisää mahdollisuudestasi saada tutkimuksiin ja suunnitteluun suoraan Ara:n sivuilta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

Toimialue Pirkanmaa
HpsLogo
Ota yhteyttä sähköpostitse:
Soita ja pyydä tarjous: