Lämpökuvauksella rakennuksen energian kulutus kuriin

Samalla varmistat rakenteiden toimivuuden

Lämpökuvaus

Viat esiin lämpökuvauksella

Lämpökuvaus on lähes ainoa luotettava, rakennuksen rakenteita rikkomaton laadun- ja kunnonarviointimenetelmä. Lämpökuvausta voidaan käyttää tutkimusmenetelmänä niin uudisrakennusten laadunvalvonnassa kuin vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa vikojen ja puutteiden paikantamiseen.

Rakennuksen lämpökuvaus tuo esiin rakennusvirheet, (kuten eristysvirheet tai puutteet, ilmavuodot sekä kylmäsillat) koska ne aiheuttavat paikallista rakenteiden pintalämpötilojen laskua. Myös kastuneet rakenteet aiheuttavat samantyppistä lämpötilan laskua, koska kastunut rakenne johtaa lämpöä paremmin kuin kuiva rakenne.

Lämpökuvauksen tarkoituksena on määrittää rakennuksen kunnon- ja laadunvalvonnassa ulkovaipan lämpötekninen kunto, lämmöneristyskerrosten toimivuus ja rakenteiden tiiviys. Lämpökuvauksella voidaan myös tutkia kosteusvaurioita ja LVIS-laitteiden toimintaa.

Kun lämpökuvaukseen liitetään alipaineistus voidaan rakennuksesta paikallistaa myös ilmanvuotoreitit, joita ei olisi muuten mahdollista nähdä esimerkiksi rakennuksen painesuhteista johtuen (savupiippuilmiö = ylipaine huoneiston yläosassa eli lämpö karkaa ulospäin, jolloin ei synny lämpötilaeroa minkä voisi huomata lämpökameralla).

lämpökameroita ja muuta mittauslaitteistoa
Ilmavuotojen paikannus lämpökameralla
Ilmavuotojen paikannus Tampere
ilmavuodt voidaan paikantaa tiiviysmittauksen yhteydessä lämpökameralla
Lämmityskaapeleiden paikannus Kangasalla
Lämpökuvaus

Lämpökuvauksen käyttökohteita

Lämpökuvaus rakentajan apuvälineenä laadun tarkkailussa

Nykyaikaisia pientaloja rakennettaessa yksi suurimmista ongelmista on rakentamisen laatu. Työmaalla on jatkuva kiire ja olosuhteet välillä haastavat. Näiden seurauksena työn laatu laskee, eikä esim. eristeasennusten tai ilmansulkujen asennusten laatua pääse enää näkemään kun seinätkin on levytetty.

Lämpökameralla voidaan todentaa rakenteiden kunto niitä rikkomatta ja paikantaa virheelliset eriste- ja ilmansulkuasennukset. Näin voidaan tehdä halvalla paikallisia korjauksia koko rakennetta avaamatta.

Mitä rakenteen heikko lämpötekninenkunto voi aiheuttaa?

Rakenteiden heikko lämpötekninen kunto voi aiheuttaa asumisviihtyvyyden laskua monella eri tavalla:
  • aiheuttaa vedontunnetta
  • rakennuksen normaali alipaine kuljettaa hajuja ja mikrobeja rakennuksen ulkopuolelta.
  • kasvattaa lämmitysenergian kulutusta, mikä ohentaa rahapussia
  • lämpimän ja kostean sisäilman kulkeutuminen kylmiin rakenteisiin voi aiheuttaa kosteusvaurion

Esivalmistelut ennen lämpökuvausta

Luotettavan RT-kortin 14-11239 mukaisen lämpökuvauksen toteutus edellyttää myös kohteen asukkailta toimenpiteitä ennen lämpökuvausta. Lue lisää ennen lämpökuvausta tehtävistä toimenpiteistä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

Toimialue Pirkanmaa
HpsLogo
Ota yhteyttä sähköpostitse:
Soita ja pyydä tarjous: