Tiesitkö, että voit saada kotitalousvähennystä tutkimuksista

Lämpökuvauksista ja ilmavuotojen paikunnuksesta kotitalousvähennystä

Kotitalosvähennys tiiviysmittauksesta ja lämpökuvauksesta
Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennystä tutkimuksista

Lämpökuvauksesta ja ilmavuotojen paikannuksesta voidaan myöntää kotitalousvähennys, kun kuvaus suoritetaan ennen remonttia remonttitarpeen kartoittamiseksi. Vähennys myönnetään työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista. Tutkimustyöt ovat pääasiassa työtä ja tarvikkeiden osuus on yleensä marginaalinen eli voit saada yleensä lähes koko tutkimuksen hinnasta vähennyksen.

Vähennyksen voi saada vain siltä osin kuin työ on tehty teettäjän vakituisessa tai vapaa-ajan asunnossa. Asunto voi olla omistus- tai vuokra-asunto, asunnon hallintatavalla ei ole merkitystä. Vähennyksen voi saada myös työstä, joka on tehty omien tai puolison vanhempien tai isovanhempien tai näiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Omassa käytössä olevassa ”kakkosasunnossa” tehdystä työstä vähennys voidaan myöntää, mutta sijoitusasunnossa tehty työ ei oikeuta kotitalousvähennykseen.

Kuinka paljon vähennystä voi saada?

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä  yhteensä 4 500 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa/hlö.

Kotitalousvähennys tehdään verosta, eli jos vähennystä saa 500 euroa, tarvitsee vuoden aikana maksaa 500 euroa vähemmän veroa kuin ilman kotitalousvähennystä.

Jos ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Jos palkkaat henkilön työsuhteeseen, saat vähentää 15 %. Insinööritoimisto HPS kiinteistötutkimus kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten voit saada täyden 40% vähennyksen lämpökuvauksesta tilatessasi lämpökuvauksen meiltä.

Varmistathan kotitalousvähennyksen mahdollisuuden omassa tilanteessasi vielä verottajalta.

Tarkista ajantasaiset tiedot aina verottajan palvelusta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

Toimialue Tampere ja Etelä-Suomi
HpsLogo
Ota yhteyttä sähköpostitse:
Soita ja pyydä tarjous: