Energiaremontti suunnitteilla?

Älä remonti kallisti sokkona! Aloita remontti tutkimalla missä vika on. Samalla säästät rahaa ja vaivaa

Energiaremontti

Onko suunnitelmissasi parantaa kotisi energiataloudellisuutta energiaremontilla?

Energiaremonttia suunnitellessa tulisi ensin kartoittaa remonttitarpeet ja miettiä miten rakennuksen kokonaisenergiankulutusta saataisiin kustannustehokkaimmin parannettua. Monesti remontti aloitetaan kalliilla lämmitysmuodon vaihdolla vaikka pienemmälläkin voitaisiin pärjätä. 

Energiatehokkuutta kannattaa monesti kohentaa  tiivistämällä ilmavuotoja ja parantamalla eristystä siellä missä se huonoimmillaa. Näitä parannuksia tehdessa lämmitysenenrgiankulutuksen lisäksi asumisviihtyvyys paranee, kun veton tunne poistuu. Energiatehokkaassa rakentamisessa rakennuksen vaipan ilmatiiviys on erittäin tärkeää myös rakenteiden kosteusteknisen toiminnan kannalta.

Energiaremontin suunnittelussa lämpökuvaus ja alipaineistukseen yhdistetty lämpökuvaus eli ilmavuotojen paikannus ovat erinomaisia työkaluja remonttitarpeen kartoituksessa. Kun tietää, mistä rakennuksen lämmitysenergia karkaa niin remontoidessa ei tarvitse purkaa ja korjata muuta kuin heikot alueet. 

ARA:n Energiaremonttituki on toistaiseksi päättynyt, mutta voit edeleen saada remontista esimerkiksi kotitalousvähennystä tutkimustöistä.

Ilmavuotojen paikannus alipaineessa on tehokas menetelmä ilmavuotojen havaitsemiseen
Energiaremontti

EU parlamentti hyväksyi esityksen asuntojen energiatehokkuuden parantamiseksi

14.3.2023 EU parlamentti hyväksyi teollisuusvaliokuntansa ehdotuksen rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi lähivuosien aikana. Ehdotuksella pyritään parantamaan asuinrakennusten energiaomavaraisuutta ja pienentämään niiden ilmastovaikutuksia 2030-2033 mennessä. Ehdotukseen on esitetty joiltain osin lievennyksiä eli se saaattaa vielä jonkin verran muuttua.

Ehdotuksessa pyritään ensisijaisesti parantamaan kaikkein heikoiten energiatehokkaita asuntoja ja saamman ne kaikki yksi-kaksi energialuokkaa paremmiksi. Tulevat energiaremonttitarpeet tulevat koskettamaan isoa joukkoa suomalaisia, jopa 500 000 asukkaita.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

Toimialue Pirkanmaa
Ota yhteyttä sähköpostitse:
Soita ja pyydä tarjous: